Spring naar de inhoud

De 5 best geteste natuurlijke zonnebrandcremes voor kinderen

Zonnebrandcreme test top 5, gezondIk heb een lijstje gemaakt van de 5 best geteste zonnebrandcremes voor kinderen. Dit heb ik gedaan op basis van de grootste test van zonnebrandcremes die er jaarlijks gedaan word. De goedkoopste is iets meer dan 12 euro. De duurste blijft onder de 20 euro.

Waarom ik zonnebrandcreme pas als laatste redmiddel inzet

Zelf gebruik ik zonnebrandcreme als laatste oplossing tegen verbranden. Door ons continue gesmeer, krijgen we niet meer de kans genoeg vitamine D aan te maken, wat onmisbaar is voor een goed werkend immuunsysteem. Ik check daarom eerst de zonnekracht voor die dag en afhankelijk daarvan, gaan we zonnebrandcremeloos tussen de 15-60 minuten zonnestralen slurpen voor de broodnodige vitamine D. De grootste veroorzaker van huidbeschadiging is verbranden, dus dit probeer ik ten allen tijd te voorkomen. Zonnebrandcreme kan daarbij helpen, maar een beetje gezond verstand ook. Een paar dingen die ik doe, voordat ik op zonnebrandcreme over ga:

 • Kleren aan
 • In de schaduw zijn
 • parasol mee
 • in de schaduw zijn tijdens de felste zonne-uren

Hoge beschermingsfactoren bieden een vals gevoel van veiligheid

vals gevoel van bescherming door torenhoge SPF beschermingsfactor in zonnebrandcremeTorenhoge beschermingsfactoren geven een vals gevoel van veiligheid. Een beschermingsfactor zegt iets over het vermogen om UVB straling te blokkeren, niet over UVA straling. Teveel UVB straling zorgt voor een rode en pijnlijke huid. Een hoge factor zegt alleen niets over bescherming tegen UVA straling. UVA straling kan voor voortijdige huidveroudering zorgen, het immuunsysteem onderdrukken en huidkanker veroorzaken.

Hoge beschermingsfactoren zorgen ervoor dat de huid niet rood wordt, maar ondertussen loopt de blootstelling aan UVA straling gewoon door met alle gevolgen op huidbeschadigingen van dien.

Sprays

De makers van deze zeer uitgebreide zonnebrandcremetest: EWG, raden het gebruik van zonnebrandsprays af. Er zijn aanwijzingen dat het inhaleren van sprays gezondheidsrisico's met zich meebrengt en dat er geen goeie laag aangebracht wordt die dik genoeg is. Voor veel mensen een teleurstelling, vermoed ik, want ze zijn erg handig in gebruik.

De top 5: Winnaars uit honderden geteste zonnebrandcremes!

Dit zijn de winnaars van de zonnebrandcremetest van EWG. Hoewel de meeste niet in NL te verkrijgen zijn, ben ik erin geslaagd een goede buitenlandse leverancier te vinden die het voor een paar euro bij jou op je nederlandse deurmat laat vallen. iherb.com biedt lage verzendkosten en soms zelfs gratis verzending. Bestellen gaat heel makkelijk door op 'BESTEL' te klikken naast de zonnebrandcreme van de je keuze. Als je bij iherb.com bestelt, heb je het redelijk snel in huis (gem. 6-10 dagen en de klantenservice is perfect). Ze accepteren Ideal. gezonde zonnebrand kopen met Ideal

zonnebrand creme zonder troep natuurlijkNR. 1 * Merk: Badger zonnebrandcreme factor 30. 87 ml. 

Lees hier de complete beoordeling en ingrediëntenlijst.

BESTEL NU €12,25

 

Carribean sol zonnebrand creme natuurlijkNR. 2 * Merk: Caribbean Solutions, Sol Kid Kare, SPF 30, Water Resistant, 175 ml. 

Lees hier de complete beoordeling en ingrediëntenlijst.

BESTEL NU €13,05

 

beste Natuurlijke zonnebrandcreme troepvrijNR. 3 * Merk: All Terrain, KidSport SPF 30, parfumvrij, 90 ml. 

Lees hier de complete beoordeling en ingrediëntenlijst.

BESTEL NU €12,32

 

natuurlijke zonnebrandcreme voor kinderenNR. 4 * Merk: Think, Thinksport, zonnebrandcreme, SPF 50 , For Kids, 177 ml. 

Lees hier de complete beoordeling en ingrediëntenlijst.

BESTEL NU €19,93

 

zonnebrandcreme meukvrijNR. 5 * Merk: Blue Lizard Australian Sunscreen, Baby, Sunscreen SPF 30 , 148 ml. 

Lees hier de complete beoordeling en ingrediëntenlijst.

BESTEL NU €16,02

Hoe hebben deze zonnebrandcremes de top 5 gehaald?

Ze bevatten vrijwel geen ingrediënten die de gezondheid schade toebrengen. Veel reguliere zonnebrandcremes bevatten schadelijke chemicaliën die zelfs het proces van huidkanker kunnen versnellen. Gemiddeld scoorden de zonnebrandcremes in deze top 5 een 1. Waarbij 1 het meest veilig is en 10 en het meest gevaarlijk voor je gezondheid. Ook hebben ze zowel een goeie UVA als UVB bescherming.

Claims dat zonnebrandcremes huidkanker kunnen voorkomen niet altijd terecht

De schadelijkheid van ingrediënten. Koplopers zijn oxybenzone en retinyl palmitaat. Oxybenzone: komt via de huid in de bloedbaan terecht en gedraagt zich daar als oestrogeen. Het kan allergische reakties veroorzaken. In sommige studies wordt dit ingrediënt gelinkt aan endometriose en een lager geboortegewicht. Retinyl palmitaat: dit is een vorm van vitamine a. Op een huid die aan de zon bloot gesteld is, kan dit ingrediënt de ontwikkeling van huidtumoren en huidbeschadigingen versnellen.

veilig beschermd zonnebaden

Een heerlijke zomer gewenst met veel vrijheid en oplaadmomenten!

PS: Ik gebruik referral codes. Als je de producten op deze pagina via mijn website besteld, ontvang ik een kleine vergoeding en kost het jou niets extra.

2 reacties op “De 5 best geteste natuurlijke zonnebrandcremes voor kinderen

  1. Moedermetvragen.nl

   Snoetjah, EWG test in zijn jaarlijkse zonnebrandcremetest honderden cremes. Omdat het een amerikaanse organisatie is, zitten er helaas weinig europese merken tussen. Het kan best zijn dat jouw creme ook goed is, maar dat het een europees merk is.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *