Spring naar de inhoud

Autisme in verband gebracht met aluminium in vaccins

Title: Aluminium in brain tissue in autism Authors: Matthew Mold, Dorcas Umar, Andrew King, Christopher ExleyIn november 2017 verscheen er een baanbrekend onderzoek naar een verband tussen aluminiumhydroxide, gebruikt in vaccins, en autisme. Het onderzoek van o.a. professor Christopher Exley werd gepubliceerd in het Journal of Trace Elements in Medicine and Biology.

Aluminium in vaccins?

Waarom zit er eigenlijk aluminium in vaccins? Aluminium is een neurotoxische stof die wordt toegevoegd aan bepaalde vaccins. Het wordt toegevoegd als adjuvant en is bedoeld om het immuunsysteem te irriteren, zodat het in actie komt. Wanneer je alleen verzwakte ziektecellen zou injecteren zou het lichaam niet sterk genoeg reageren om een immuunrespons uit te lokken. Door het toevoegen van deze neurotoxische stof 'schrikt' het lichaam zodanig dat er wel een afweerreactie op gang komt.

Meer dan 100 breinweefsels geanalyseerd

Professor Exley heeft meer dan 100 breinweefsels geanalyseerd van donoren die gediagnosticeerd waren binnen het autisme spectrum. In bijgaand interview legt professor Exley uit wat zijn belangrijkste bevindingen zijn. Hij had overigens nooit verwacht dergelijke ontdekkingen te doen. Hij nam aan dat de tot nu toe gedane onderzoeken grondig hadden uitgesloten dat aluminium in deze mate schade kon aanbrengen.

De belangrijkste uitkomsten

De belangrijkste bevinden waren:

  1. De veilige dosis werd zonder uitzondering ver overschreden. Hij vond tot wel 10 keer de veilige dosis aluminium voor volwassenen in de weefsels. Sommige van deze weefsels waren afkomstig van kinderen. Aluminium is zeer neurotoxisch. D.w.z. het brengt schade aan het zenuwstelsel. Er is dus sprake geweest van stapeling binnen het brein bij deze donoren.
  2. De hoeveelheid aluminium was, zonder uitzondering, in alle donoren extreem hoog.
  3. Hij kwam erachter dat aluminium van de injectplaats door lymfe en bloed naar het brein getransporteerd werd en tot binnen in de breincellen kwam (intracellulair). De bloed/ breinbarriere werd dus gepaseerd.
  4. De intracellulaire aanwezigheid van aluminium in het brein wekt een reactie op bij de gliacellen in het brein die voor een continue ontsteking van deze cellen zorgt.

Pleidooi voor aluminiumvrije vaccins

Prof. Exley pleit ervoor dat er meer onderzoek gedaan wordt naar het gebruik van aluminiumhydroxide als adjuvant in vaccins. Welke rol aluminium speelt in de ontwikkeling van autisme kan Exley niet zeggen, maar dat het een rol speelt is onomstotelijk. "Vooral als het om vaccins gaat, die niet levensreddend zijn, neem dan geen aluminiumbevattend vaccin". In Frankrijk is een actie gestart waarin aluminiumvrijer vaccins geeist worden.

Hier vind je het onderzoek:

https://doi.org/10.1016/j.jtemb.2017.11.012

Exley staat niet alleen

De Franse onderzoeker Gherardi deelt hier zijn conclusies van 18 jaar onderzoek.

RIVM trok gebruik aluminium in vaccins al eerder in twijfel

In 2013 plaatste het RIVM de volgende zorgelijke tekst al op hun website. Deze is later weer verwijderd, maar nog terug te vinden in het internetarchief.

"Verder kan ook de voor veel humane vaccins gebruikte 'hulpstof' ALUM het evenwicht binnen het immuunsysteem verstoren (Speidel et al., 1997). Betere 'hulpstoffen' zijn beschikbaar, maar deze zijn nog niet grootschalig bij de mens getest op werkzaamheid en veiligheid."

2 reacties op “Autisme in verband gebracht met aluminium in vaccins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *