Spring naar de inhoud

Mondbranden: verhelp het zo…

brandende mond syndroom/ BMS/ Burning mouth syndromeEen brandend gevoel op je tong, terwijl je deze niet verbrand hebt...Dit kan BMS zijn, oftewel: het Burning Mouth Syndrome. Bij het brandende mond syndroom heb je het gevoel alsof je je tong in de hete thee hebt gehangen. Het voelt branderig en je hebt een metaalachtige smaak in je mond...Ik heb er ooit eens 2 weken mee rond gelopen en heb me suf gezocht naar een oplossing. Regulier is er weinig over bekend en is er geen oplossing voor, voor zover ik weet. Uiteindelijk kwam ik een filmpje tegen van John Gray, die er meer dan een jaar mee rondgelopen heeft. Door zijn methode te gebruiken was ik er binnen 48 uur vanaf.

Hoe kom je aan het brandende mond syndroom?

Je kunt BMS krijgen na een detox/ ontgiftingskuur. Bij een dergelijke kuur (zoals bijvoorbeeld bij chelatietherapie) komen zware metalen los uit weefsel.

epsom zoutbad voor burning mouth syndrome

Je lichaam probeert deze stoffen kwijt te raken en dit gaat normaliter via je huid en via je voeten naar buiten. Soms gaat dit ontgiftingsproces anders.

Als er gifstoffen loskomen uit het brein, dan leiden de ontgiftingsprocessen het soms via de kortste weg richting de uitgang: naar je mond of je tong. Er ontstaat dan een overvloed aan positieve ionen en dit kan weer zorgen voor ontstekingen. In dit geval in je tong en in je mond. Je kunt deze positieve ionen neutraliseren met negatieve ionen. Hoe doe je dat?

Maak een warm voetenbad (negatieve ionen!) en voeg hier wat epsomzout aan toe. Dat kun je bijv. hier kopen. Hoe BMS bij mij ontstaan is, weet ik nog steeds niet. Ik was niet aan het ontgiften.

Hoe kom je van brandende mond syndroom af?

Dit heb ik destijds gedaan en ik was na 2 sessies van mijn brandende tong af. Omdat ik begrepen heb dat sommige mensen wel een jaar met BMS kunnen rondlopen, deel ik deze methode graag:

  • Maak 2 voetenbaden: 1 warm badje met 1 kop epsomzout en 1 badje met koud water.
  • Doe je voeten 10 minuten in het warme water met het epsomzout
  • Doe ze vervolgens 2 minuten in het badje met het koude water
  • Herhaal dit proces nog 2 x. Je eindigt met koud.

Je kunt aan het warme bad ook nog een kop waterstofperoxide van 3% toevoegen. Dit zal ervoor zorgen dat er een zuurstofrijke omgeving rondom de voet ontstaat. Ik heb dit zelf niet gedaan.

Hier legt John Gray het zelf uit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *