Spring naar de inhoud

Recensie van LEKKER tarwe- en glutenvrij brood + winactie!

Naakte haverbrood recensie Rineke Dijkinga, tarwevrij brood, glutenvrij brood. Door de jaren heen, heb ik heel wat broodalternatieven geprobeerd. Nu kan ik echt blij worden als ik eens in de zoveel jaar iets vind wat aan mijn, schijnbaar onmogelijke, wensenlijstje voldoet. Het is gelukt!

Wensenlijstje voor brood wat ik WEL zou willen eten

 • het liefst biologisch
 • glutenvrij of gluten arm
 • tarwevrij
 • gemaakt van meel wat je bloedsuikerspiegel niet door het dak laat gaan (zoals speltbloem en maismeel bijvoorbeeld wel doen)

Wat is daar nou zo bijzonder aan?

Een brood vinden wat aan mijn 4 eisen voldoet, is me niet gelukt in de afgelopen jaren. Tot ik dit naakte haver brood tegenkwam bij de biowinkel. Gluten- en tarwevrijbrood is er in overvloed. Dat moge duidelijk zijn.

Glutenvrije broden hebben het nadeel dat ze van hoog glycemische melen (meestal maismeel) gemaakt zijn. D.w.z. dat deze soorten meel grotendeels worden omgezet als suikers in je bloed en je suikerspiegel zal er van door het dak gaan.

Tarwevrij brood wordt vaak gemaakt van speltbloem. Speltbloem bevat wel gluten en heeft hetzelfde nadelige effect op je bloedsuikerspiegel.

Het naakte haver brood bevat geen gluten (maar kan wel sporen bevatten), geen tarwe en is grotendeels bio.

Toen ging de hemel open 😉

Toen ik dit naakte haver brood tegenkwam bij de biowinkel was ik blij! Dit was het eerste brood in jaren wat aan al mijn eisen voldeed. Een brood wat ik echt kan beschouwen als 'voeding' ipv als brood verklede cakes;-)

Ik hou van het gemak van brood en hou ervan om niet teveel na te hoeven denken over wat ik eet. Als ik dus eenmaal iets vind wat EN lekker EN echte voedingswaarde heeft, dan heb je aan mij een trouwe klant. Nu maar hopen dat het ook lekker zou smaken.

De smaaktest

In de webshop van Rineke Dijkinga (de ontwikkelaar van het brood) wordt het  omschreven als een brood met de bite van roggebrood. Gelukkig niet met de smaak van roggebrood, want dat zou voor mij een reden zijn om het niet te kopen. Roggebrood smaakt zo specifiek...ik wil mijn brood niet alleen kunnen beleggen met haring...:-p Gelukkig bleek dit vooral op de structuur te slaan en niet op de smaak. De smaak is neutraal genoeg om het zowel met zoet als hartig te kunnen beleggen. De structuur van het brood is even wennen. Het brood is gemaakt van o.a. gestoomde haver en dus lekker klef en stevig. Verwacht geen luchtig brood! Vooral glutenvrij brood kan er vaak uitzien als uitgedroogde bonkjes cement, daar is bij dit brood geen sprake van.

Voordelen

Ik haal het bij de biowinkel voor 4,95. Best veel geld voor een redelijk klein brood. Maar; toen ik het aanpakte, voelde ik dat het een zwaar brood is. Het weegt bijna 1 kilo!! Dit is gelijk 1 van de voordelen. Het is ontzettend vullend! Na 1 of 2 plakken zit ik echt een tijd vol. Verder leent de neutrale smaak zich voor zowel zoet als hartig en dat maakt het erg kindvriendelijk. Het brood is ook goed in te vriezen. Op deze manier kunnen we er in ons gezin een paar dagen mee doen. Rineke Dijkinga is 1 van de meest belezen voedingsdeskundigen in nederland. Zij heeft dit brood ontwikkeld en Rineke zou Rineke niet zijn, als het brood niet zou barsten van de gezondheidsvoordelen:

 • In haver en haverzemelen zitten zogenaamde bèta glucanen. Deze hebben een cholesterolverlagende werking (bij 3 gram per dag).
 • Gemaakt van naakte haver: Zodoende bevat het veel vitale voedingsstoffen.
 • Haver (zeker de hele korrel) heeft door zijn vezels, waaronder de bèta glucanen, de potentie de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
 • Met olijfolie in plaats van een Omega 6-rijke olie. En natuurlijk de voordelen van bakken op een lage temperatuur.
 • Dit brood bevat geen gist, suiker, tarwe en conserveringsmiddelen.

naakte haver brood Rineke Dijkinga, glutenvrij, tarwevrijWat zit erin?

 • Naakte HAVER* 41,9%,
 • water,
 • naakte HAVERmeel*,
 • olijfolie*,
 • zeezout.

Nadelen

Het enige nadeel wat ik heb kunnen vinden is dat het lastig te snijden is in de snijmachine. Het was te doen, maar er kruimelde wel wat af van de bovenkant. Zelf snijden vind ik geen pretje met dit soort brood.

WINACTIE NAAKTE HAVERPAKKET

Wil je ook kennismaken met de andere producten die Rineke maakte van deze naakte haver? Maak kans op een naakte-haver-pakket met: naakte haverkorrels (ideale rijstvervanger), Pannenkoekmix, Naakte havermout en Havermuesli. Ik mag er 2 weggeven. Laat in de reacties achter waarom dit pakket naar jou moet gaan. Ik verloot de 2 pakketten op 1 augustus 2018. Lia en Corry zijn de winnaressen!

PS: Ik ben niet gelieerd aan Rineke Dijkinga (de ontwikkelaar van dit brood) en dit is geen betaalde blogpost.

*Ingrediënten zijn van biologische herkomst.

16 reacties op “Recensie van LEKKER tarwe- en glutenvrij brood + winactie!

 1. Erica Bassie

  Het naakte haverpakket zou ik graag winnen. Mijn dochter mag geen gluten, soja, eieren en melk wat het lastig maakt om lekker brood voor haar te vinden. Ik maak het nu zelf en zou heel blij zijn met een glutenvrij brood dat ik kan kopen in de winkel voor momenten dat ik minder tijd heb om te bakken.

  Reageren
 2. Corry

  Heb je wel eens adenbrood gegeten. Zooooo lekker met

  Zonnebloempitten
  Lijnzaad
  Noten
  Havermout
  Ciazaad
  Psylium
  Kokosolie of olijfolie

  Proberen!!!!

  Reageren
 3. Ria V

  Dit lijkt me zo geweldig! Ik ben dol op gezonde voedingsmiddelen die lekker zijn en vooral: VOEDING.
  Ik zou graag kennismaken met deze producten en ervaren wat het voor mijn gezondheid doet. Ik kan wel wat positieve input gebruiken!

  Reageren
 4. Desirée Brinkhorst

  Wat een fijne recensie om te lezen, ook ik loop er tegen aan welk brood nu aan mijn eisen voldoet en na het lezen van jouw ervaring weet ik het zeker, dit is ook geschikt voor mij en mijn dochter :-). Ik volg Rinke Dijkinga al geruime tijd en en fan van haar filosofie en kijk op moeder aarde en wat goed is voor ons lichaam. Ik ben nieuwsgierig naar de producten maar heb met met mijn bijstandsuitkering niet zomaar de mogelijkheid om deze aan te kunnen schaffen. Hte pakket is daarmee zeer wlkom Via deze weg kan ik het dan toch uitproberen en misschien nog wel het belangrijkste, ik word er ongeloofelijk blij van 🙂

  Reageren
 5. Diny

  Ervaren of met dit brood mogelijk is om geen nadelige effecten te voelen in maag en darmen en toch voedend met de juiste bestandsdelen en tegelijk smakelijk i en bij te dragen tot een goede stoelgang.

  Reageren
 6. Inge

  Ja lijkt me superleuk om te winnen. Ben volop bezig met gezonde voeding en erg nieuwsgierig naar het brood van Rineke!

  Reageren
 7. Lia

  Wouw, naakte haver, eindelijk iets gevonden waar ik geen honger van krijg. Van brood, rijst, gewone pasta wel.
  Naakt haverbrood is voedend en houdt mijn gewicht stabiel.
  Graag wil ik de andere producten proberen, zoals de naakte haverkorrels als vervangers van rijst.

  Reageren
 8. Elise

  Heel graag zou ik het naakte-haver-pakket willen winnen omdat ik zó graag gezond eet maar soms door de bomen het bos niet meer zie in al het aanbod. Graag word ik nou eens op weg geholpen met goede en eerlijke producten, en dit smaakt echt naar meer! 😉

  Reageren
 9. Diana

  Ik zou heel graag dit pakket winnen. Moet gv gaan eten om te kijken of ik glutenintolerant ben geworden. Maar alles in de supermarkt zit vol suiker. De broden zijn niet te eten (zowel uit supermarkt als dure gv broden). Wat geweldig zou jet zijn als ik dmv het winnen, de producten van Rineke kan uitproberen voor mijn darmen/buik

  Reageren
 10. Linda

  Ik zou dit pakket heel graag willen winnen omdat ik sinds kort de diagnose trage schildklier heb gekregen. Ik wil door een gezonde leefstijl en voeding proberen om mijn schildklier te ondersteunen.

  Reageren
 11. AM Roskott

  Ook ik ben erg benieuwd na het lezen van je stuk. Heb ondergewicht en kan niet alles eten zoektocht naar lekkere voedzame dingen; meestal komt het erop neer dat je alles zelf moet maken.
  Ik was te laat om een bestelling te doen toen Rineke het product lanceerde,
  wie weet kan ik het op deze manier uitproberen

  Reageren
 12. Corry v G

  Ik zou het heel erg graag willen winnen! Ik heb zelf pcos (en moet daardoor erg opletten ivm insulineresistentie) en ben dus nog steeds in gevecht om het met de juiste voeding onder controle te krijgen.... Nu lees ik hier dat speltmeel ook niet de manier is om het beter te doen.... Oh neeeee..... Ik hoop dit te mogen proberen en weer een stapje te zetten in de gezondere richting.... ♡

  Reageren
 13. Etienne

  Om dezelfde redenen eet ik ook geen brood! Dit brood nog niet bij de reformwinkel tegen gekomen. Tevens nog geen producten v Rineke geprobeerd. Dus dit zou een uitgelezen kans zijn.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *