Spring naar de inhoud

De allerlekkerste rauwe chocolade bonbons ooit, suikervrij

 

Dhana Chocolade rauwe chocoladebonbons

Gister maakte ik kennis met de lekkerste rauwe bonbons ooit. Ik vind wel vaker dingen lekker, maar dit was lekker van een andere orde. Ik wilde als een Fransman 3,5 uur uitweiden over alle smaaksensaties die in mijn mond explodeerden. Andere smaken hielden zich eerst een paar seconden gedeisd voor ze te voorschijn kwamen. Het was laagje op laagje, ervaring na ervaring. Ik weet, het klinkt als goede seks, maar ik heb het over c h o c o l a d e. Goed nieuws: ze zijn hier online te bestellen.

Het was gister op de maandelijkse buurtmarkt in de stad. Mensen uit de omgeving kunnen daar hun lokaal geteelde, of lokaal gemaakte producten aan de man brengen. Ik vind het al zo'n sympathieke markt. Je koopt er grote kronkelende komkommers voor € 0,50 of een mini augurkje voor € 0,05 ct p/s. Waar vind je nog zoiets?

Ook vond ik een heel origineel bedachte jam: Rabarberjam met stukjes banaan en citroen en gezoet met stevia. Zo fijn om te zien dat er steeds meer mensen afstappen van de geraffineerde suikers en de HFCS. Dat geeft me toch een hoopvol gevoel.

En toen en toen en toen. Kwam ik bij een grote kraam, die maar half in gebruik was genomen door een stoere en stoïcijns uitkijkende vrouw. Op het kleine helftje marktkraam lagen een paar bakjes bonbons. Blijkt dat ze de allerlekkerste rauwe chocola ooit verkoopt! Nonchalant liet ze zich ontvallen dat er geweldige vullingen inzitten zoals lavendelhoning, moerbeien en chiazaad. De stoicijnse blik kreeg meteen vuur toen ze vertelde dat deze bruine lieverdjes je energie geven. Na het eten van een chocoladereep met suiker en andere grappen, heb je vaak na die tijd zo'n suikerspiegeldip.

 

Dhana Chocolade rauwe cacao bonbons

 

Thuis proefde ik ze pas. Toen besefte ik dat haar kraampje fel had moeten oplichten, elke keer als er een bonbon bij haar verkocht werd. Zo werd je tenminste voorbereid op de hemelse ervaring die je te wachten staat.

Ik moet eerlijk zeggen: geef mij chocola, in welke vorm dan ook en ik ben blij. Dat betekent ook dat ik heeeeel veel soorten heb uitgeprobeerd. Nog niet eerder heb ik zoiets als dit geproefd. Zo vol, zo chocoladeachtig, zo vet en romig en soms heel licht en bloemig. Alle smaken waren goed terug te traceren. De lavendel in de lavendelhoning was onmiskenbaar bloemig.

De prijs vind ik wel een minpunt. De bonbons zijn € 1,- per stuk. En sommige zijn heel klein. Ik ben wel onder de indruk van haar perfectionisme. Er waren bonbons met wel 3 lagen en ook nog een vulling. De ingrediënten zijn van fantastische kwaliteit, driemaal ja! Ik wilde alleen een aantal bonbons thuis brengen voor mijn familie en dan heb ik er toch al snel een stuk of 10-15 nodig. Dan loopt het wel erg in de papieren, dus als je daar nog iets aan kan doen DhanaChocolade.nl 😉

 

Oh ja! Ze geeft ook workshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *