Spring naar de inhoud

Voordeligste zorgverzekering voor alternatieve zorggebruikers

Beste zorgpremie alternatieve geneeswijzen 2019 nieuwe zorgpolis kiezenBekijk hier de winnaars van de beste zorgverzekeringen in 2019 voor alternatieve zorggebruikers.
Ieder jaar doe ik uitvoerig onderzoek naar de beste zorgverzekering. Ik let dan speciaal op vergoeding voor alternatieve zorg en met name op de volgende dingen:

 

 • Hoogte van het bedrag voor alternatieve zorg
 • Hoogte van de vergoeding per dag/ per behandeling
 • het prijskaartje wat aan de aanvullende verzekering hangt.

Zo kwam ik in 2018 uit op Unive aanvullend best. Ik betaalde 118,70 premie p/m. Ik kreeg hiervoor basisverzekering + aanvullende verzekering. In de aanvullende verzekering zat een potje van € 800,- dat ik kon besteden aan alternatieve zorg, met een max. van 45 per dag. Ook heb ik mijn eigen risico verhoogd met €500,-, waardoor ik een korting van €15,- p/m kreeg op mijn premie.

Dit jaar heb ik weer een vergelijkbare verzekering gezocht. Dit zijn de winnaars van 2019:

Winnaars alternatieve zorg-vriendelijke polissen 2019:

 1. VGZ Aanvullend BestVGZ beste zorgverzekeraar alternatief 2019 vergoedt tot € 800 per jaar (tot € 45 per dag). Dit kost  € 32,54 extra p/m. Als je de VGZ polis afsluit via UnitedConsumers, krijg je 10% korting op je basisverzekering.
 2. Unive Aanvullend Best VGZ beste zorgverzekeraar alternatief 2019vergoedt tot € 800 per jaar (tot € 45 per dag). Dit kost  € 34,75 extra p/m.

Slimme tips om je zorgpremie te verlagen

 1. Als je weinig (alternatieve zorg) gebruikt, kan het voordelig zijn om op zoek te gaan naar de goedkoopste basisverzekering (deze ligt rond de €90,-) die je kunt vinden en dan de alternatieve zorg uit eigen zak te betalen. Wat er vergoed wordt door de basisverzekering is wettelijk vastgelegd. De basisverzekering is dus overal hetzelfde. Let wel op het verschil tussen natura- en restitutiepolissen.
 2. Je eigen risico verhogen. In 2018 had ik deze verhoogd tot €885,-. Ik kreeg hierdoor € 15,- per maand korting op mijn premie. Vaak wordt vergeten dat een bezoek aan de huisarts niet van je eigen risico afgaat. Je kunt dus nog gewoon naar de huisarts gaan. Bepaalde bloedonderzoeken en -behandelingen gaan ook niet van je eigen risico af. Een verhoogd eigen risico betekent dus niet dat elke vorm van zorg die je afneemt, meteen eigen geld gaat kosten.
 3. Je kunt je basisverzekering en je aanvullende verzekering afsluiten bij verschillende partijen. Zo kun je dus in theorie de goedkoopste basisverzekering afsluiten bij de ene zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering bij een andere partij. Hier vind je meer info daarover.
  UPDATE: Ik heb net ALLEEN een aanvullende verzekering kunnen afsluiten bij VGZ. Dat gaat met dit papieren formulier. Met het collectief van VGZ kreeg ik alsnog 10% korting en betaal ik €30,10 per maand voor het 'aanvullend best' pakket.
 4. Een kind is altijd gratis meeverzekerd. Voor een kind geld geen verplicht eigen risico en ook tandartsbezoek is ALTIJD gratis. Ook als de ouder GEEN tandartsverzekering heeft.

Samen weten we meer

Heb jij goeie tips voor een goede (alternatieve) zorgverzekering? Deel ze in de comments....

Dit artikel is informatief bedoeld. Het is niet bedoelt als juridisch advies en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Ik kan en mag geen antwoord geven op vragen over financiële producten.

1 reactie op “Voordeligste zorgverzekering voor alternatieve zorggebruikers

 1. Pingback: Goede ontwikkeling, GZ groep vergoed geen alternatieve zorg meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *